Regionaal risicoprofiel

We brengen in onze regio de risico’s in kaart op het gebied van ABR, zodat we kunnen bepalen welke maatregelen en welk beleid voor onze regio belangrijk zijn.

Wat is de omvang van antibioticaresistentie in Noord-Holland en Flevoland? Hoe vaak zijn er in de regio uitbraken van bijzonder resistente micro-organismen? Hoeveel inwoners gebruiken antibiotica? Welke maatregelen treffen zorginstellingen om antibioticaresistentie tegen te gaan? En wat zijn de aandachtspunten voor beleid en activiteiten in het zorgnetwerk?
U leest het in “Zicht op antibioticaresistentie”, de regionale risicoprofielen voor Noord-Holland West en Noord-Holland Oost/Flevoland. Het risicoprofiel geeft inzicht in de risico’s voor antibioticaresistentie en zorgt daarmee voor de onderbouwing en prioritering van de plannen van het zorgnetwerk. Ook wordt het risicoprofiel gebruikt om zorgorganisaties, bestuurders en professionals te informeren en te betrekken bij het zorgnetwerk. De informatie in het risicoprofiel wordt jaarlijks bijgewerkt.

Regio                                                                                                   Regio
Noord-Holland West                                                                         Noord- Holland Oost/Flevoland

                                                                 

 

Wilt u meer weten over het risicoprofiel? Mail ons onder vermelding van ‘risicoprofiel’.


< activiteitenoverzicht

Neem contact met ons op

De regionale zorgnetwerken an­tibioticaresis­tentie Noord-Holland-West en Noord-Holland-Oost/Flevoland zijn verbonden aan Netwerk Acute Zorg Noordwest en Spoedzorgnet AMC.
De zorgnetwerken zijn bedoeld als samenwerkingsvormen voor alle organisaties en professionals in de betreffende regio die een rol spelen bij het terugdringen van de antibioticaresistentie.

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met ons privacy statement