Antibiotica Stewardship

Bij Antibiotica Stewardship – juist gebruik antibiotica JGAB – draait het onder andere om passende microbiologische diagnostiek, tijdige en juiste behandeling van een infectie en evaluaties van de klinische resultaten.

Bij Antibiotica Stewardship – juist gebruik antibiotica jgab – draait het onder andere om passende microbiologische diagnostiek, tijdige en juiste behandeling van een infectie en evaluaties van de klinische resultaten. Juist gebruik van antibiotica wordt in de ziekenhuizen bevorderd in samenwerking met A-teams. In de eerste lijn gebeurt dit door middel van Diagnostische Toets Overleggen (DTO), begeleid door onder andere de microbioloog, apotheker en infectioloog.

Diagnostische toetsoverleggen in de eerste lijn
Het zorgnetwerk antibioticaresistentie stimuleert antibiotica stewardship in de verschillende zorgsectoren.

Neem contact met ons op

De regionale zorgnetwerken an­tibioticaresis­tentie Noord-Holland-West en Noord-Holland-Oost/Flevoland zijn verbonden aan Netwerk Acute Zorg Noordwest en Spoedzorgnet AMC.
De zorgnetwerken zijn bedoeld als samenwerkingsvormen voor alle organisaties en professionals in de betreffende regio die een rol spelen bij het terugdringen van de antibioticaresistentie.

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met ons privacy statement