Save the date: Thuiszorgbijeenkomst op 2 november 2021

Geplaatst op: 7 september 2021

Het is alweer enige tijd geleden (febr. 2019) dat de themabijeenkomst ‘Zorg voor de hand’ heeft plaats gevonden bij de GGD Hollands Noorden in Alkmaar. Ten gevolge van de coronapandemie heeft de organisatie van de themabijeenkomsten even stilgelegen, maar wij zijn blij te kunnen aankondigen dat op 2 november de volgende themabijeenkomst gepland staat voor de thuiszorg!

Op dit moment is het nog niet bekend of deze bijeenkomst digitaal of fysiek (in de regio Amsterdam) zal plaatsvinden, maar noteer deze bijeenkomst in ieder geval in je agenda. Aan het programma wordt hard gewerkt en het belooft weer een interessante bijeenkomst te worden. Het centrale thema is infectiepreventie in de thuiszorg, waarbij het ook gaat over de prevalentie van resistente bacteriën (BRMO) in de eerste lijn. Daarnaast wordt een infectiepreventieproject van GGD Hollands Noorden toegelicht, dat gericht is op het verbeteren van de handhygiëne. Hierbij ligt de focus op het onder de aandacht brengen van infectiepreventie in de thuiszorg in samenwerking met (wijk)teams. Ook wordt er tijd ingeruimd om met elkaar te spreken over de hygiëneproblemen die een verzorgende in de thuiszorg tegenkomt en zal een ervaringsdeskundige tips & tricks geven.

De bijeenkomst is gratis en accreditatie wordt aangevraagd bij de verpleegkundige beroepsvereniging(en). Houd onze website in de gaten over het definitieve programma en de locatie!

< nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte