Vacature: Strategisch Communicatieadviseur

Geplaatst op: 30 september 2022

Antibioticaresistentie is over de hele wereld een groeiend probleem. Deskundigen verwachten dat er in 2050 wereldwijd jaarlijks 10 miljoen mensen overlijden aan antibioticaresistentie, kortweg ABR. Zelfs onschuldige infecties kunnen in zo’n geval fataal worden. Daarom heeft de Minister van Volksgezondheid in 2016 het initiatief genomen tot een landelijk actieplan ABR. Voor de uitvoering van dit actieplan zijn in opdracht van het ministerie 10 regionale zorgnetwerken ontwikkeld. Deze netwerken werken aan preventie én het terugdringen van ABR. In de provincies Noord-Holland en Flevoland gaat het om twee zorgnetwerken die in de praktijk functioneren als één: het ABR Zorgnetwerk NH-FL.

Eenduidige informatieverstrekking over dit onderwerp is belangrijk. Voor nu en in de toekomst.

Daarom zijn wij op zoek naar een strategische communicatiedeskundige die de verdere ontwikkeling van het zorgnetwerk mede vorm kan geven. Ben je nieuwsgierig, creatief, proactief en positief ingesteld?

Wij maken graag kennis met je!

Het netwerkbureau

Als communicatieadviseur maak je onderdeel uit van het netwerkbureau van het ABR-zorgnetwerk. Het netwerkbureau werkt nauw samen met het regionale coördinatieteam bestaande uit zorgprofessionals uit de regio NH-FL. Het netwerkbureau is samen met het regionale coördinatieteam (mede)verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het regionale activiteitenprogramma dat goed is afgestemd met andere ABR zorgnetwerken en relevante regio overstijgende en landelijke partijen en (zorg) organisaties. Er wordt daarnaast stevig geïnvesteerd in samenwerking met de zorgpartners in de regio op het gebied van surveillance, infectiepreventie en juist gebruik van antibiotica; de 3 pijlers voor de preventie en het terugdringen van ABR. Daarnaast vervult het netwerkbureau zowel intern als extern, een actieve informerende, coördinerende en adviserende rol.

Meer informatie en je aanmelden? Bekijk onze vacature pagina! 

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op