World Antimicrobial Awareness Week: 18 t/m 24 november 2022

Geplaatst op: 1 september 2022

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem in de zorgsector én daarbuiten. Steeds meer bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica. Als gevolg daarvan worden eenvoudig te genezen ziektes en infecties, zoals blaasontsteking, opeens levensbedreigend. Dit vormt een groot gevaar voor de volksgezondheid.  

De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) wordt jaarlijks wereldwijd door de WHO georganiseerd om kennis en bewustwording over resistentie vergroten. Ook in Nederland doen we hieraan mee. Van 18 t/m 24 november organiseren de tien Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (ABR) de World Antimicrobial Awareness Week, met als centraal thema: antibioticaresistentie. Regionaal en landelijk organiseren de netwerken allerlei activiteiten rondom dit thema. Deze activiteiten zijn bedoeld voor professionals uit de gehele zorgsector, van artsen tot thuiszorgmedewerkers. Zo dringen we samen de verspreiding van antibioticaresistentie terug.  

Deelnemen aan de week?

Ben jij een zorgprofessional en wil je meedoen? Bekijk hieronder dan de activiteiten voor jouw sector. Uiteraard staat het je vrij om deel te nemen aan elke activiteit waar je interesse in hebt. Binnenkort ontvang je meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden. Aanmelding is geheel gratis. Save the date en noteer 18 t/m 24 november vast in de agenda!  

Save the date en meld je aan

De World Antimicrobial Awareness Week is belangrijk voor zorgprofessionals wereldwijd. Door kennisdeling en ontmoetingen maken we het verschil in antibioticaresistentie. Binnenkort volgt meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de programmering van jouw keuze!  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het programma? Dat kan! Meld je aan voor onze nieuwsbrief via deze link.

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op