Even voorstellen nieuw RCT-lid: Aletta Kliphuis

Geplaatst op: 5 maart 2021

Ik ben Aletta Kliphuis, medisch bioloog en per 1 maart 2021 gestart als projectleider bij ABR-zorgnetwerken NH-FL. In eerste instantie zal ik me vooral gaan richten op het project MUIZ. Mijn achtergrond is het laboratorium, zowel klinisch in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, als wetenschappelijk onderzoek op het gebied van HIV/AIDS in het AMC. Mijn werkgebied was de afgelopen 25 jaar grotendeels het Afrikaanse continent. Van Artsen zonder Grenzen in Rwanda, HIV-onderzoek in Ethiopië, tot recentelijk in diverse Afrikaanse landen voor mijn vorige werkgever, PharmAccess. Voor deze internationale non-profit organisatie heb ik in verschillende functies 16 jaar gewerkt, de laatste jaren vooral op het gebied van verbetering van gezondheidssystemen. 
Nu ga ik met veel plezier weer in en voor Nederland aan de slag! Het versterken van samenwerking binnen bestaande netwerken in de zorgketen, maar ook het uitbouwen ervan, daar draag ik graag proactief aan bij. Onderwerpen als infectiepreventie, medicatie- & informatiemanagement en continuïteit van patiëntenzorg door de hele keten, daar heb ik veel ervaring mee. Dit zijn belangrijke onderdelen van kwaliteitsstandaarden en heel relevant voor zowel het voorkomen als monitoren van ABR. Ik zie uit naar een prettige succesvolle samenwerking!

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op