Hoe verander je gedrag? Speel serious game Infectionary!

Geplaatst op: 3 september 2021

Gedragsverandering is een van de meest lastige onderwerpen van infectiepreventie. In ABR zorgnetwerk Euregio-Zwolle is de serious game “Infectionary” door GGD Twente ontwikkeld. Dit is een gratis innovatieve leermethode, speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden. Cliënten verzorgen, kijken of iemand MRSA of bijvoorbeeld COVID-19 bij zich draagt én de juiste voorzorgsmaatregelen hiervoor nemen, het kan allemaal binnen het spel!

Het doel van het spel is gedragsverandering teweegbrengen, cliëntveiligheid vergroten en antibioticaresistentie verminderen. 

Euregio-Zwolle heeft in een interview Ilse Voortman, deskundige infectiepreventie GGD Twente, gesproken. Zij is nauw betrokken bij de implementatie van het spel en vuit over het belang van infectiepreventie en hoe Infectionary hier bij kan helpen. Lees het interview hier.

 

 

Update november 2023

De serious game Infectionary stopt vanaf 1 januari 2024

Veel zorgmedewerkers hebben de afgelopen jaren met Infectionary hun kennis van infectiepreventie vergroot.

Infectionary kreeg een vergoeding van ABR Zorgnetwerk Euregio-Zwolle via het ministerie van VWS. Vanaf volgend jaar gaat de vergoeding naar andere projecten die bijdragen aan een betere infectiepreventie en hygiëne binnen de zorg.

Contact
Stel je vraag via info@infectionary.nl

Infectionary
< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op