Opiniestuk in het Medisch Contact en brief aan VWS

Geplaatst op: 7 december 2023

Partner van het ABR Zorgnetwerk Holland West, MRSA Netwerk Holland West heeft een opiniestuk geschreven over de financiering van MRSA-dragerschapsbehandeling in Nederland. Het behandelen van een persoon die de MRSA-bacterie bij zich draagt heeft een algemeen gezondheidsbelang, maar de kosten zijn nu nog voor het individu. Als het aan ons ligt komt er verandering in de financiering en wordt de diagnostiek en behandeling vergoed, waarbij de kosten buiten het eigen risico vallen.

Het Medisch Contact heeft het opiniestuk gepubliceerd. Wij hopen dat hierdoor een breed (medisch) publiek bereikt wordt en dat de boodschap zo ver mogelijk komt. Lees het artikel hier op de website van het Medisch Contact.

Naast het Medisch Contact hebben wij ook het ministerie van VWS proberen te bereiken. Afgelopen maand stuurden wij namens de tien Regionale ABR Zorgnetwerken en een aantal andere landelijke partijen een brief naar het ministerie van VWS. Samen streven wij naar een effectievere aanpak van AMR voor een gezonde toekomst!

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op