Thuiszorgbijeenkomst op 2 november 2021

Geplaatst op: 7 september 2021

Het is alweer enige tijd geleden (februari 2019) dat de themabijeenkomst ‘Zorg voor de hand’ heeft plaats gevonden bij de GGD Hollands Noorden in Alkmaar. Door de coronapandemie heeft de organisatie van de themabijeenkomsten even stilgelegen, maar wij zijn blij te kunnen melden dat op 2 november van 14:15 tot 17:30 uur er een nieuwe themabijeenkomst is voor de thuiszorg waar we jullie graag voor uitnodigen!

De bijeenkomst kan eindelijk weer fysiek plaatsvinden en wel op de mooie locatie ‘Micropia’, gelegen naast dierentuin Artis in Amsterdam. Infectiepreventie is een breed begrip waarbij de focus natuurlijk niet alleen ligt op handhygiëne, maar ook op de aanwezigheid van resistente bacteriën in de eerstelijns zorg. In de pauze kan een kort bezoek worden gebracht aan Micropia, een wetenschapsmuseum waarin je de wereld van microscopisch kleine organismen kunt ontdekken.

Het centrale thema van de bijeenkomst is infectiepreventie in de thuiszorg. Daarbij is een goede handhygiëne belangrijk, maar ook een juiste omgang met resistente bacteriën (BRMO) tijdens het werk. Tijdens de bijeenkomst zullen Charlotte Michels, Anke Swinkels en Peter Molenaar aanwezig zijn. Zij zijn de drie infectiepreventie deskundigen die het RIVM-hygiëneadvies ‘veilige vijf’ hebben geschreven voor de thuiszorg. Er is ruimte om eventuele vragen m.b.t. infectiepreventie aan hen te stellen. Daarnaast wordt een project over infectiepreventie gericht op het verbeteren van de handhygiëne van GGD Hollands Noorden toegelicht.

De bijeenkomst is gratis en accreditatie wordt aangevraagd bij de verpleegkundige beroepsvereniging(en).

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen. Er is plek voor 60 personen. Wanneer deze limiet is bereikt kun je op de wachtlijst worden geplaatst.

Tot snel!

 

Programma

  • Opening en ontvangst door voorzitter (Peter Molenaar, Deskundige Infectiepreventie RIVM/GGD Amsterdam)
  • Aandacht voor infectiepreventie binnen je organisatie (Stefanie Otto, beleidsadviseur zorgontwikkeling)
  • Casuïstiek infectiepreventie (interactief, door Peter Molenaar en Anke Swinkels, Deskundige Infectiepreventie GGD Kennemerland)
  • Pauze
  • Stimuleren van aandacht voor handhygiëne (Anita de Boer, Deskundige Infectiepreventie GGD Hollands Noorden)
  • Toepassing en toelichting van de infectiepreventie-app in de thuiszorg (Charlotte Michels; CareB4, Zorg voor Beter)

 

Datum en locatie

2 november 14:15 – 17:30 uur
Micropia: Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam (naast Artis)

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op