Proefschrift: An­tibioticaresis­tentie onder specifieke sociodemografische groepen: implicaties voor de publieke gezondheid

Geplaatst op: 21 januari 2022

Op vrijdag, 21 januari om 16:00, verdedigt Eline van Duim-Freriks haar proefschrift getiteld “Antibiotic resistance in specific sociodemographic groups: implications for public health” in de Agnietenkapel in Amsterdam.

In haar proefschrift beschrijft Eline hoe antibiotica resistentie (ABR) onder specifieke sociodemografische groepen in Amsterdam kan worden voorkomen en de factoren die hiermee zijn geassocieerd. De resultaten van de studies in het proefschrift laten zien dat er nog altijd ruimte voor verbetering is op het gebied van bewustwording en het begrip omtrent ABR in Nederland onder specifieke etnische groepen. Het is belangrijk dat de inspanningen om deze verschillende groepen te bereiken, te bedienen en bij te scholen, worden voortgezet.

Wil je de verdediging digitaal bijwonen? Dat kan via: https://webcolleges.uva.nl/Mediasite/Play/ced1db9403db45cb8c15d688d999409f1d.

Haar proefschrift valt hier te lezen >

 

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op

Click to access the login or register cheese