Even voorstellen: Ed IJzerman, Arts-Microbioloog en nieuw lid RCT-team

Geplaatst op: 1 juli 2020

Ed IJzerman, arts-microbioloog en nieuw lid RCT-team

Ik ben Ed IJzerman, arts-microbioloog en sinds maart dit jaar aangesloten bij de ABR-zorgnetwerken NH/FL. Voorafgaand aan mijn studie tot arts heb ik biologie gestudeerd. Gaan werken als arts-microbioloog was hiervan het natuurlijke gevolg. Ik ben in 1986  begonnen in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam Dijkzigt en heb later ook als Staflid Afdeling Klinische Microbiologie en Antimicrobiële Therapie gewerkt. Daarna heb ik als arts-microbioloog gewerkt in het Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid Kennemerland in Haarlem. Praktijk- en bestuurlijke werkzaamheden heb ik op veel plekken met plezier gecombineerd om mij zoveel mogelijk voor het vak te kunnen inzetten. Ruim 50 publicaties op het eigen vakgebied zijn het resultaat (PubMed onder E. IJzerman en E. Yzerman).

Vanaf 2017 werk ik als arts-microbioloog in het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, samen met andere enthousiaste collega’s. Momenteel hebben we onze handen vol aan de COVID-19 crisis! Ik ben hier tevens opleider medische microbiologie. Ik verdeel mijn tijd nu tussen Nederland en Suriname. Naast alle drukte geniet ik van de kinderen en vooral van de 6 kleinkinderen. 

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op