Podcast ‘Besmettelijk’ – verhalen uit de praktijk.

Geplaatst op: 1 maart 2021

Het infectiepreventie- en antibioticaresistentie Zorgnetwerk Zuidwest Nederland heeft tot nu toe onder de naam ’Besmettelijk ’een viertal Podcasts gemaakt waarin het belang van infectiepreventie met zorgproffesionals en andere ervaringsdeskundigen besproken worden. Elk gesprek heeft als doel om te informeren en inspireren zodat een ander ‘besmet’ wordt met nieuwe kennis en inzichten.In iedere podcast worden de onderwerpen  belicht aan de hand van drie stellingen.

Aflevering 1 van de podcastserie ‘Besmettelijk!’ gaat over COVID-19 & de ouderenzorg. Aan het woord komt Judith van den Besselaar, arts-onderzoeker bij het Amsterdam UMC.
-> Beluister aflevering 1 op Spotify of op SoundCloud.

Aflevering 2 gaat over het vak ‘deskundige infectiepreventie’. Aan het woord komen Marissa Uljee en Mieke Waltmans, deskundigen infectiepreventie bij het Erasmus MC. Zij vertellen over de impact van COVID-19 op hun vak. Daarnaast delen zij hoe belangrijk goede infectiepreventie is, ook buiten COVID-19.
–>Beluister aflevering 2 op Spotify of op SoundCloud.

In aflevering 3 van de podcastserie ‘Besmettelijk!’ komt Huibert Ponssen, internist-intensivist bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, aan het woord. Hij vertelt over ABR & COVID op de IC en geeft zijn mening aan de hand van drie stellingen over antibioticaresistentie.
—> Beluister de podcast nu via Spotify of Soundcloud.

In aflevering  4 van de podcastserie ‘Besmettelijk! komt Manon van Dijk, onderzoeker bij het Erasmus MC, aan het woord. Manon is een van de motoren achter het project ‘Handen uit de Mouwen’ (HUM). Dit project is gericht om besmettingen in de 12 ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland te voorkomen doormiddel van verschillende acties betreffende handhygiëne.
—-> Beluister de podcast nu via Spotify of Soundcloud.

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op