Vilans start met nieuwsbrief voor gehandicaptensector

Geplaatst op: 5 juli 2022
Vilans nieuwsbrief gehandicaptenzorg

Vilans start programma 'Kan of moet het hygiënischer?' om infectiepreventie te verbeteren binnen de gehandicaptenzorg

Vilans is gestart met een programma voor organisaties in de gehandicaptenzorg. De focus van dit programma ‘Kan of moet het hygiënischer?’ ligt vooral op de balans tussen eigen regie (autonomie) en veilige zorg.  Om iedereen op de hoogte te houden van alle belangrijke ins en outs van dit programma over infectiepreventie in de gehandicaptenzorg verstuurt Vilans vanaf heden een nieuwsbrief hierover.   

In de eerste nieuwsbrief wordt gedeeld welke organisaties meedoen en met welke vraagstukken zij aan de slag gaan. Gerjanne Vlasveld vertelt in een interview over het belang van goede infectiepreventie voor de gehandicaptenzorg. Daarnaast geven we je een update over de kennisnetwerken die dit jaar plaatsvinden.   

Over het programma
Door corona zijn we ons extra bewust van het risico op besmettingen. Zeker als je met andere mensen woont, ondersteuning ontvangt en een kwetsbare gezondheid hebt. Dit geldt voor veel mensen in de gehandicaptenzorg. Het is dus de hoogste tijd om actief met infectiepreventie aan de slag te gaan. Daarom het programma “Kan of moet het hygiënischer?”. Dit programma is een stimulans om infectiepreventie en hygiënisch werken een vanzelfsprekend onderdeel te laten zijn van het dagelijks werk van begeleiders, leidinggevenden en beleidsmedewerkers. Deelnemende organisaties krijgen ondersteuning op maat. De deelnemers vormen ook kennisnetwerken waarin we specifieke vraagstukken centraal stellen. In deze bijeenkomsten staat uitwisseling, leren van elkaar en samen werken aan een taai vraagstuk centraal. Al doende verzamelen we ervaringen, geleerde lessen en materialen die we vervolgens delen met de rest van de sector. Dit doen we onder andere via kennispleingehandicaptensector.nl.  Dit hele programma doen we in opdracht van het ministerie van VWS en werken samen met de Regionale zorgnetwerken ABR en VGN. 

Aanmelden
Wil je op de hoogte blijven van de ervaringen binnen het programma? Vilans stuurt geïnteresseerden via de mail enkele updates per jaar. Wil jij die ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

Bron: Vilans

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op