Vacature: Deskundige Infectiepreventie (24-28 uur)

Geplaatst op: 25 oktober 2022

De Minister van Volksgezondheid heeft in 2016 het initiatief genomen tot een landelijk actieplan antibioticaresistentie (ABR). Voor de uitvoering ervan heeft de VWS-minister in een vorig kabinet de opdracht gegeven om landelijk 10 regionale zorgnetwerken te ontwikkelen, die gericht zijn op de preventie en het terugdringen van ABR. In de provincies Noord-Holland en Flevoland (NH-FL) gaat het om 2 zorgnetwerken die nauw samenwerken, in de praktijk functioneren deze netwerken zelfs al als één; het ABR-zorgnetwerk NH-FL. We zijn per direct op zoek naar een deskundige infectiepreventie die 24-28 uur per week beschikbaar is voor ons zorgnetwerk. Met name deskundigen infectiepreventie met werkervaring in het ziekenhuis of de VVT-sector worden aangemoedigd om te solliciteren.

Het ABR-zorgnetwerk is er voor professionals en organisaties in de zorg die te maken hebben met antibioticaresistentie, te weten: professionals in de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis, de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten, de laboratoria, de apotheken, de thuiszorg, de publieke gezondheidszorg en de revalidatiezorg. Samen werken wij aan de hand van een thematisch programma aan het beperken van antibioticaresistentie in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijke beleidspijlers zijn infectiepreventie (IP), Antimicrobieel Stewardschip (AMS) en surveillance.

 

We zijn op zoek naar een ervaren deskundige infectiepreventie, bij voorkeur met een ziekenhuis achtergrond of VVT-ervaring. Meer weten en solliciteren? Ga naar deze pagina voor meer informatie.

< nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op